dilluns, 26 de maig del 2014

La gran Nit de les revistes... i molt més


Optimisme, il·lusió i moltes ganes de treballar junts. Així és com podríem resumir l'ambient que es respirava dijous passat al vespre al Convent dels Àngels, on es va celebrar la Nit de les revistes, que enguany ha passat a ser, també, la Nit de la premsa en català. La unió fa la força, i per això els tres mosqueters (tal com els va anomenar Màrius Serra, mestre de cerimònies) Lluís Gendrau, Carles Ayats i Alfons Udina han impulsat recentment la federació de les associacions que presideixen: l'APPEC (Associació de Publicacions Periòdiques en Català), l'ACPC(Associació de Premsa Comarcal) i AMIC (Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació).

Lluís Gendrau acompanyat de Carles Ayats i Alfons Udina. 

Però els veritables protagonistes de la vetllada van ser, és clar, les publicacions premiades, d'entre les quals destaquen Vallesos (millor revista), Auriga (millor publicació digital), i el premi atorgat per votació popular a la millor portada, que es va endur Sàpiens. També van ser premiats Viaempresa.cat, EdicionsCavall Fort, Som Garrigues i Butxaca, entre d'altres.

Portada guardonada. 

Amb l'horitzó de la consulta cada vegada més a prop, els parlaments van tenir un to esperançat i il·lusionant. Gendrau va destacar la importància que té la posada en marxa de l'iQuiosc, que permet donar visibilitat a les publicacions periòdiques en català des d'una plataforma única i ens permet actuar, en aquest àmbit, com un país ja plenament normal. Us deixem amb les paraules de la directora d'Auriga, Montserrat Tudela: «Catalunya és un auriga que s'encamina cap a la llibertat. Volem ser un poble culte, feliç i lliure!»

Tots els premiats.



L'enhorabona a tots els guardonats!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada